LUOPUMISTA – LEMMIKIN EUTANASIA

Kohtaan työssäni eläinlääkärinä päivittäin luopumista, eikä siihen totu koskaan – suruun, tuskaan ja niihin hetkiin kun rakkaasta lemmikistä on aika luopua.

Eläinlääkärinä tehtäväni on kuitenkin olla tilanteen arvioija, kuuntelija ja neuvonantaja, ja läsnä lemmikin viimeisessä hetkessä – silloin kun on oikea aika.

Lemmikki on perheenjäsen, monelle paras ystävä ja elää mukana perheen iloissa ja suruissa. Lemmikki lohduttaa ja kuuntelee, on joskus yksinäisen ainoa seuralainen ja ystävä, reipas metsästystoveri, tomera kilpakumppani ja ahkera työkaveri.

Kun lemmikin hankintaan päädytään, ei luopuminen usein käy ensimmäisenä mielessä. Jokaisen lemmikin omistajan tulee kuitenkin muistaa jo lemmikkiä ottaessaan, että ihmiselämään verrattuna lemmikillä on valitettavasti paljon vähemmän elinvuosia ja jossain vaiheessa lemmikin elämässä tulee hetki, kun hyviä päiviä on huonoja päiviä vähemmän.

Kun kipu ja sairaudet vievät liian paljon tilaa laadukkaalta elämältä, on omistajan tehtävä lemmikilleen viimeinen palvelus.

Olen itse joutunut vuosien varrella luopumaan rakkaista karvaisista perheenjäsenistä, westeistä Niilosta, Tarmosta ja Tyynestä – suru muuttaa ajan saatossa muotoaan ja lopulta ikäväkin muuttuu ihaniksi muistoiksi ja kiitollisuudeksi yhteisestä ajasta. Ymmärrän tuskan, jota omistaja kokee suuren menetyksen hetkellä.

Eutanasia on kivuton ja armollinen toimenpide, kun lemmikistä on aika luopua.


”Suru on puolet elämästä, koska kaikesta minkä on saanut, on joskus myös luovuttava.” – Martti Linqvist, teologi.


EUTANASIAN HINTA KOTIKÄYNNILLÄ

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Lisätietoa ja hinta-arvio annetaan sähköpostitse.

  • Eutanasia kotikäyntinä Pirkanmaan alueella 240 € + lääkkeiden hinta + 1 €/km. Myös muilla alueilla kotikäynti onnistuu, hintatiedustelu sähköpostitse. 

Huom! Lemmikin tuhkauspalvelut hoituvat kauttani asiakkaan niin halutessa, tuhkaamo laskuttaa palveluistaan erikseen.